Købsguide

Hvilket ølkøleskab skal du investere i? Hvad er forskellen mellem et ølkøleskab, der kan indbygges, og et fritstående? I denne købsguide giver vi dig tips til dit køb af ølkøleskabe. Har du fortsat spørgsmål efter at have nærlæst købsguiden, er du hjertelig velkommen til at kontakte vores kundeservice, der svarer på dine spørgsmål via mail eller telefon.

To forskellige typer af ølkøleskabe

Hos Ølkøleskabe.dk forhandler vi to forskellige typer af ølkøleskabe; vi har både køleskabe til indbygning samt de fritstående køleskabe. Indbygningskøleskabene kan monteres under køkkenbordet eller lignende, mens de fritstående ølkøleskabe ikke skal indbygges, men blot kan stå frit.

Fritstående ølkøleskabe

Fritstående ølkøleskabe ska stå helt fritt. Tænk på, at alle ølkøleskabe skal placeres i et rum med et indendørs klima (det vil sige varmere end 15°C), ellers fungerer de ikke. Det anbefales desuden, at du placerer dit ølkøleskab i et rum uden kraftige temperaturudsving.

Ølkøleskabe til indbygning

Ølkøleskabe til indbygning er lavet til at stå under en bordplade. Indbygnings ølkøleskabe findes i forskellige bredde som: 30, 40 og 60 cm for at passe så god som muligt i dit køkken eller bar.

Hvordan opbevarer jeg bedst mine øl?

Øl til servering

"En øl skal serveres kold". Ja, sådan forholder det sig i langt de fleste tilfælde, men der er dog undtagelser! Øl smager forskelligt, alt afhængigt af hvilken temperatur øllet har, når det serveres. For at få den maksimale smagsoplevelse ud af din øl er der forskellige retningslinjer for, hvilken temperatur den bør have ved servering:
Hvedeøl:
8 grader
Lys lager:
8-12 grader
Ale:
10-12 grader
Mørk lager:
12 grader
Porter og Stout:
16-18 grader
Med et ølkøleskab kan du nemt indstille den temperatur, som passer bedst til den øltype, du vil servere!

Øl til lagring

Nøjagtigt som du kan lagre vin, kan du også lagre øl! Når du lagrer øl, gælder der de samme grundprincipper, som når du lagrer vin; der skal være en jævn temperatur samt et mørkt, stabilt og korrekt fugtighedsniveau. Et ølkøleskab er derfor den bedste metode til lagring af dine øl! At lagre øl i et normalt husholdningskøleskab bliver sjældent vellykket, da det ofte er for koldt til, at øllet kan få en vellykket lagringsproces.

Når du lagrer øl, er der frem for alt 3 gyldne regler du bør huske på:

Ølkøleskabe.dk FAQ

Nedan har vi samlat svaren på vanliga frågor vi får på Ølkøleskabe.dk.
Hvis du skal indbygge et ølkøleskab, rekomendere vi at benytte et, som er lavet til det formål. Husk at kigge efter beskrivelsen “indbygbar”, i enten produktnavnet eller beskrivelsen. Et ølkøleskab som ikke er bygget til indbygning, vil derfor gå i stykker meget hurtigt og derfor, er det vigtigt at tjekke det, inden man installere det. Et ølkøleskab har oftest ventilation under socklen.
For de indbyggede ølkøleskabe behøves der ingen plads på siderne (Dog lidt bagved køleskabet). For de fritstående ølkøleskabe, rekomendere vi (for at garantien skal gælde), at man skal have luft til køleskabet på 10 cm rundt om, for at cirkulationen ikke bliver overbelastet. Det er dog ikke et mål, som behøves at være præcise mål. Det fungere også, at have en afstand rundt om ølkøleskabet på så lavt som 2 cm rundt om, dog kan kølefunktionen blive lidt dårligere, og derfor gælder det om at holde øje med, at den ikke bliver for varm. Det er godt, hvis man kompensere et lille stykke afstand på siderne, så der er lidt mere afstand overfor og bagpå eller modsat.
Hvis man skal have ølkøleskabet i et rum, hvor man ofte befinder sig, skal man tænke på støjniveauet. Det måles i decibel og findes specifikt for respektive modeller. En måling på 40db er normalt for et ølkøleskab. Det er dog vigtigt, at tænke på¨køleenheden, at den skal larme lidt, da kompresseren behøver at arbejde med lidt mellemrum, og derfor ikke kan være helt stille.
Antal flasker som får plads i en enhed, kommer helt an på hvilke flasker man benytter sig af, og hvor mange litre de indeholder. På ølkøleskabet.dk, måler vi kapaciteten i liter og vi går ud fra, at man fylder en enhed med normale flasker, der indeholder 0,33 liter.
Vi rekomendere at du i et ølkøleskab anvender hylder som er lavet til ølflasker. På ølkøleskabet.dk, kan du finde speciellavet stålhylder med en træfront og med detaljer i rustfrit stål. Vi har desuden også flotte glashylder af mat glas, der virkelig giver det lille ekstra.